Algemene voorwaarden
Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op het huren en reserveren van onze strandhuisjes.

Strandhuisjes Zee en Zon
Boulevard Zeezijde 19
2225 BB Katwijk aan Zee
www.strandhuisjeszeeenzon.nl
Email: strandhuisjes@zeeenzon.nl

Reserveringen
U kunt reserveren via onze site www.strandhuisjeszeeenzon.nl waarna uw reservering, na ontvangst van de aanbetaling, direct definitief is. De huurder ontvangt hiervan binnen 24 uur een bevestiging via e-mail.

De verhuurder bevestigt de reservering binnen 24 uur na ontvangst van reservering en aanbetaling. U wordt verzocht deze bevestiging na ontvangst op juistheid te controleren. Heeft u de bevestiging nog niet ontvangen binnen 24 uur, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via e-mail.

Kosten verhuur
Bij de huursom is inbegrepen:

 • De huur van het strandhuisje zoals vermeld op de website strandhuisjeszeeenzon.nl
 • Water, elektra en btw
 • Keukenpakket (bestaande uit afwasborstel, handdoek, theedoek, vaatdoek en 2 vaatwastabletten)
 • Lakenpakket (bestaande uit kussen-, matras, en dekbedhoes; bedden worden voor u opgemaakt)

Bij de huursom is niet inbegrepen:

 • Toeristenbelasting €2.00 p.p.p.n.
 • Eindschoonmaak €85,- (U dient bij uitchecken het strandhuisje veegschoon en vaatvrij achter te laten; indien dit niet wordt nageleefd rekenen wij extra schoonmaakkosten)

Optioneel bij te boeken:

 • Kinderstoel € 10,-
 • Kinderbed €10,-
 • Handdoekenpakket €6,- p.p

Betalingen
De huurder dient na reservering een aanbetaling te doen van 50% van de totale huursom. Dit kunt u doen middels IDEAL of creditcard. Na ontvangst van de betaling is de reservering definitief. Indien de aanbetaling niet is ontvangen vervalt de reservering. Het resterende bedrag dient uiterlijk zes weken voor aankomst te zijn overgemaakt. Hiervoor krijgt u een reminder via de mail met een betaalverzoek.

Bij reservering binnen acht weken voor aankomst dient het gehele bedrag direct na reservering te worden voldaan middels IDEAL of creditcard.

De sleutels van uw strandhuisje kunt u afhalen bij Strandpaviljoen Zee en Zon op het tonen van uw bevestiging en geldig legitimatiebewijs.

Wijzigingen en Annulering.
Bij annulering tot 8 weken (56 dagen) voor de aankomstdatum bedragen de annuleringskosten 25% van het huurbedrag.

Bij annulering tot 6 weken (42 dagen) voor de aankomstdatum bedragen de annuleringskosten 50% van het huurbedrag.

Bij annulering tot 4 weken (28 dagen) voor de aankomstdatum bedragen de annuleringskosten 75% van het huurbedrag.

Bij annulering binnen 2 weken (14 dagen) voor aanvang van de huurperiode bedragen de annuleringskosten 100% van het huurbedrag.

Een omboeking is tot 8 weken (56 dagen) voor de aanvang van de huurperiode in overleg mogelijk op basis van beschikbaarheid. De kosten hiervoor bedragen € 25,-.

Een annulering door de huurder dient ten allen tijde schriftelijk of per e-mail te worden bevestigd onder vermelding van reserveringsnaam, huurperiode en reserveringsnummer.

Huisreglement
Vanaf 15.00 uur kunt u inchecken. Mocht u, om wat voor reden dan ook, op de dag van aankomst na 20.00 uur arriveren, dan wordt u verzocht dit telefonisch of per e-mail aan ons door te geven.

Op de dag van vertrek kunt u uitchecken tot 10.00 uur. Mocht u die dag voor 08.00 uur willen vertrekken, dan dient u dit de avond van tevoren voor 20.00 uur aan ons door te geven.

De strandhuisjes zijn geschikt voor 5 personen. Overschrijding van dit aantal is niet toegestaan. Groepen jongeren worden per definitie niet toegelaten.

Bij overtreding behouden wij ons het recht voor uw verblijf per direct beëindigen.

Het is niet toegestaan:

 • Te roken of wierook te branden in het huisje
 • Eigen apparaten zoals daar zijn barbecues, gasbranders, frituurpannen, ovens, bakplaten, infraroodlampens, elektrische kachels en andere elektrische apparaten mee te nemen en te gebruiken.
 • Huisdieren mee te nemen
 • Goederen buiten op te slaan

Op last van de brandweer en de gemeente Katwijk is het verboden om bij de strandhuisjes en op het strand te barbecueën en/of open vuur te gebruiken.

Wij verzoeken u vanaf 22.30 uur het geluid te dempen in verband met eventuele geluidshinder voor andere gasten en direct omwonenden.

Bij het veroorzaken van overlast voor andere gasten en/of het schade toebrengen aan het strandhuisje loopt u het risico het strandhuisje te moeten verlaten.

De huurder dient zich te houden aan alle overige huisreglementen die opgenomen zijn in de welkomstmap van de strandhuisjes.

Aansprakelijkheid
Wij gaan ervan uit dat u de natuur, de omgeving en de strandhuisjes met respect behandelt. De hoofdhuurder (minimaal 21 jaar) genoemd in de bevestiging is verantwoordelijk voor een ordelijke gang van zaken in en om het strandhuisje.

Iedere vorm van schade, beschadiging of vermissing van inventaris of accommodatie dient dan ook direct door de hoofdhuurder te worden afgerekend. Door Zee en Zon wordt, tenzij door opzet en/of grove schuld van (medewerkers van) Zee en Zon, geen aansprakelijkheid aanvaard voor:

 • verlies, diefstal, schade of ongevallen veroorzaakt aan personen en/of goederen tijdens of ten gevolge van een verblijf in het strandhuisje.
 • het onklaar geraken of buiten werking stellen van technische apparaten in het strandhuisje.

Zee en Zon behoudt zich overigens uitdrukkelijk het recht voor, wanneer de situatie daar om vraagt, noodzakelijk onderhoud te plegen aan de accommodatie of overige faciliteiten tijdens uw verblijf in het strandhuisje, zonder recht op vergoeding. Een en ander zal uitsluitend geschieden om de kwaliteit van uw verblijf in en beleving van het strandhuisje te verbeteren.

Klachten
Zee en Zon doet er alles aan uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ondanks die goede zorgen is het toch mogelijk dat u een klacht heeft.

Klachten dienen op tijd en ter plaatse te worden vermeld zodat Zee en Zon in de gelegenheid is de klacht op te  lossen.

Overigen
Op de verhuurovereenkomst is het Nederlands recht van toepassing.

Met deze Algemene Voorwaarden van augustus 2022 vervallen alle eerdere aanverwante publicaties.